A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos húsgombócok glutén- és tojásmentesen: serpenyőben sütve még finomabbak


Glutén- és tojásmentesen is készíthetsz paradicsomos húsgombócot. Süsd ki serpenyőben!


Különleges és nagyon finom lesz a paradicsomos húsgombóc, ha glutén- és tojásmentesen készíted, a kis labdákat pedig nem vízben főzöd, hanem serpenyőben sütöd ki. Akár air fryert is használhatsz hozzá, akkor még kevesebb olajra lesz szükséged.

Hozzávalók

A húsgombócokhoz:
👉 50 dkg darált hús
👉 4 evőkanál kukoricadara
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

A paradicsomszószhoz:
👉 50 dkg passzírozott paradicsom
👉 3 paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 kávéskanál majoránna
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A darált húst keverd el a kukoricadarával, a zúzott fokhagymával, a reszelt hagymával és a fűszerekkel. Formázz belőle gombócokat. Kevés olajban süsd őket ropogósra úgy, hogy minden oldaluk egyformán szép barna legyen. A kisült gombócokat szedd egy tálra.

Ugyanabban az olajban, amelyben a húsgombócok sültek, párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, kevergesd, amíg összeesik, és levet ereszt, majd öntsd fel a paradicsompürével. Adj hozzá majoránnát, bazsalikomot, sózd, borsozd, és egy kiskanál cukorral is keverd el, hogy ellensúlyozd a savasságát. Fedő alatt főzd legalább fél órát, hogy az ízei jól összeérjenek. Ha nagyon besűrűsödne, egy kevés vízzel hígítsd. A végén pakold vissza a húsgombócokat a serpenyőbe, és melegítsd össze őket. Tálald főtt tésztával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések