A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, frissítő zöldborsókrémleves: házi krutonnal a legfinomabb


Hamarosan frissen fejtett zöldségből is elkészítheted ezt az üde, sűrű zöldborsókrémlevest.


A sűrű zöldborsókrémleves frissen fejtett zöldségből az igazi, de szezonon kívül mirelitből is tökéletes lesz. Készíts hozzá fűszeres vajba forgatott házi krutont, és ezt kanalazd a tetejére. Jól megy hozzá a reszelt parmezán is: adagold először a tányérokba, és erre merd a forró levest.

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:
👉 50 dkg kifejtett zöldborsó
👉 3 dkg vaj
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 l alaplé
👉 1 kis hagyma
👉 1 kisebb krumpli
👉 1 evőkanál mentalevél
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors

A házi krutonhoz:
👉 25 dkg száraz kenyér
👉 5 dkg vaj
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés:

A leveshez a vajat olvaszd fel. Dobd rá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd add hozzá a zöldborsót és a meghámozott, felkockázott krumplit. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és 15-20 perc alatt főzd az egészet puhára. Amikor megfőtt, a borsó egynegyedét szedd ki a fazékból. Tépkedd bele a mentalevelet, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, kanalazd bele a félretett zöldborsót, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Amíg a leves fő, készítsd el a krutont. A vajat olvaszd össze az olajjal. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket. A száraz kenyeret kockázd fel, forgasd össze a fűszeres vajjal, majd oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást. Told 200 fokos sütőbe 10-15 percre, hogy megpiruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések