A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan a harmadik versenyző is: Gyurcsány szövetségesei Dede Tamást szeretnék Szoboszló élén látni


Közös polgármesterjelöltet indít a 2024-es önkormányzati választáson Hajdúszoboszlón a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd-Zöldek - számolt be erről az európai baloldal által milliókkal támogatott Debrecíner. 

 Március 28-án egy Hajdúszoboszlón tartott sajtótájékoztató keretében Dede Tamás, a Párbeszéd-Zöldek hajdú-bihari elnöke elmondta, hogy a városa mindig is különleges hely volt, de az utóbbi időben már nem a megszokott légkör van jelen ott. Többször említette az ideköltöztetett vendégmunkásokat, a Debrecen melletti CATL-akkumulátorgyár veszélyes közelségét, illetve a jelenlegi városvezetés átláthatatlan működését.

„Több árnyat adó fára lesz szükségünk, a zöld területek bővítésére, parkok karbantartására. Több közterületet kell közösségi használatba vonni, közösségi kerteket kell létrehozni, olyan helyeket, ahol szívesen összejönnek az emberek, ahol találkozhatnak egymással. Egy klímaválság idején nem térkövezni kell, hanem zöldíteni” – mondta Dede. 

Tudomásunk szerint a most bemutatkozó hárompárti baloldali összefogás mellett van egy másik – korábbi ellenzéki gyökerekkel rendelkező – szerveződés Hajdúszoboszlón, amelyik szintén indulni kíván a helyhatósági választáson a fideszes támogatottságú jelenlegi városvezetés ellenében. Mivel az egymás riválisaiként is induló ellenzéki erők gyengíthetik egy esetleges váltás esélyeit, ezért megkérdeztük, törekedtek-e arra, hogy a Fidesz által támogatott polgármesterjelölttel szemben egyetlen ember induljon a szoboszlói városvezetői tisztségért, kezdeményezték-e, hogy összefogjanak a szoboszlói nemfideszes erők. Dede azt válaszolta, hogy részükről volt és van törekvés erre, és bár eddig még nem sikerült megegyezniük, a hárompárti együttműködésük továbbra is nyitott az összefogásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések