A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Balázs: Magyarországra áramlik a legtöbb uniós pénz


Az ukrajnai háborúnak nincs katonai megoldása, csupán diplomáciai, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója szerint, aki a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjút. 

Arról is beszélt, hogy az amerikai elnökválasztás fordulatot hozhat az ukrajnai háború ügyében.

A politikai igazgató hangsúlyozta ugyan, hogy támogatni kell Ukrajnát, de szerinte

olyan támogatáspolitikát kell kialakítani, ami a békéhez visz közelebb és nem a háborús konfliktus kiterjedésével fenyeget.

Éppen ezért az uniós költségvetésből csak meghatározott fékek és ellensúlyok beépítésével és csak akkor, ha a magyaroknak járó uniós forrásokat nem küldik Ukrajnának – fogalmazott Orbán Balázs, majd nyílt hatalmi zsarolásnak nevezte az Európai Unió és Magyarország közötti nézeteltérést.

Véleménye szerint azonban mégis jó kompromisszumot tudott kialakítani Magyarország, ami megegyezik a magyar nemzeti érdekkel.

Így most már az uniós források rendben érkeznek Magyarországra, sőt ide „áramlik a legtöbb pénz”.

Az Európai Tanács, vagyis az összes tagállami kormányfő nagyon egyértelmű jelzést küldött az Európai Bizottságnak, hogy „a forrásokkal kapcsolatos tárgyalások fair, tisztességes és a jog talaján álló eljárásrend keretében menjenek” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy ez egy „nagy magyar győzelem”, mert megmutattuk, hogy egy tagállamot nem lehet diszkriminálni. 

Orbán Balázs arról is beszélt, hogy változásra van szükség Brüsszelben, „mert az európai vezetők olyan döntéseket hoznak, amelyek ellentétesek az európai emberek akaratával, ők nem maradhatnak hatalmon".

Orbán Balázs úgy látja, az európai parlamenti választás és az amerikai elnökválasztás a Donald Trump vezette republikánusok visszatérésével fordulatot, valamint esélyt jelenthet arra, hogy rendeződjön az orosz-ukrán konfliktus.

A politikai igazgató ezért úgy véli, ha mindez nem történik meg, akkor hosszú távú háborúskodásra kell berendezkedni, Magyarországnak pedig óriási erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy kimaradjon a háborúból, és megőrizze az ország békéjét és biztonságát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések