A krumplikrokett az egyik legfinomabb köret: most rejts sajtot a közepébe!
A házi krumplikrokett kívül ropog, belül finom puha. Próbáld ki most úgy, hogy minden darab közepébe rejtesz egy kocka sajtot, amely így lágyan megolvad a belsejében. A lisztet kanalanként adagold a kihűlt krumplihoz, mert fajtától függ, mennyit vesz fel belőle.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 dkg sajt
👉 6 evőkanál liszt
👉 4 krumpli
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál só
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 frissen őrölt bors
👉 20 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
👉 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen sózd meg, törd át, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplit szórd meg borssal, szerecsendióval, keverd hozzá a tojást, és kanalanként annyi lisztet, hogy nem ragacsos, jól kezelhető tésztát kapj. Csavard fóliába, és tedd a hűtőbe 20 percre.
Közben a sajtot vágd kis kockákra. A pihentetett tésztából formázz gömböket. Lapogasd ki őket, mindegyik közepébe helyezz egy sajtkockát, és formázz belőle hengert. Az így kapott rudakat forgasd meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd a kroketteket pirosra. A kisült darabokat szedd papírtörlőre.
0 Megjegyzések