Ha a leveles tésztát baconnel töltöd meg, pillanatok alatt kész a vendégváró sós ropogtatnivaló.
Csodás finomságokat dobhatsz össze egy csomag leveles tészta segítségével: most próbáld ki úgy, hogy baconszeleteket rejtesz a tésztába! A letekert lapot először kend meg majonézes-ketchupos alappal, amelyhez nagyon jól megy a provence-i fűszerkeverék. A töltelék egy kis borsot elbír, de sót ne adj hozzá, ugyanis a bacon már önmagában is elég sós.
Hozzávalók 4 személyre
👉 12 szelet bacon
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 evőkanál ketchup
👉 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
👉 frissen őrölt bors
👉 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A majonézt, a ketchupot és a fűszerkeveréket vegyítsd el egy kisebb tálban. Egy gáztepsit enyhén vizezz be. Fedd be sütőpapírral, és terítsd rá szintén papírral a leveles tésztát. Kenőtoll segítségével oszd el rajta a majonézes keveréket, majd fedd be a szorosan egymás mellé rakott baconszeletekkel. Szórj rá frissen őrölt borsot, és a hosszabbik oldalánál fogva csavard fel. Vágd csigákra, és sorakoztasd fel őket a tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt süsd a csigákat pirosra.
0 Megjegyzések