A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldfűszeres szűzpecsenye szaftos zöldségekkel: már az illata is csábító


A zöldségekkel sült, zöldfűszeres szűzpecsenye egyszerű módszerrel készül, mégis alig létezik nála finomabb vacsora.


Süsd együtt a zöldfűszeres szűzpecsenyét a legfinomabb zöldségekkel! A lila hagyma, a krumpli és a cukkini mellé bátran karikázz paprikát, paradicsomot, vagy szezon idején spárgát, zsenge zöldborsót, a hüvelyével együtt. Ha nem jutsz hozzá friss zöldfűszerhez, használj mindenből egy teáskanálnyi szárított változatot.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg vaj
👉 6 szál snidling
👉 3 szál petrezselyem
👉 3 szál koriander
👉 2 szűzpecsenye
👉 2 lila hagyma
👉 2 krumpli
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 szál tárkony
👉 1 cukkini
👉 1 szál kakukkfű
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál só
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 0.5 fej fokhagyma
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 egyéb szezonális zöldségek

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd félpuhára tíz perc alatt. Így hamarabb megpuhul a sütőben. Az előfőzött krumplit hűtsd ki, majd hámozd meg, kockázd fel, és oszd el egy tepsiben. Tegyél mellé negyedekbe vágott lila hagymát, felkarikázott cukkinit, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, egyéb szezonális zöldségeket. Forgasd össze az olívaolajjal, és dobd rá a friss zöldfűszereket. Ha szárított fűszereket használsz, azokat az olajjal együtt keverd a zöldségekhez.

A puha vajat keverd el a fokhagymaporral, a sóval, a borssal és a Cayenne-borssal. Kend meg vele a szűzpecsenyék mindkét oldalát, és helyezd el a tepsiben várakozó zöldségeken. Önts alá fél deci fehérbort, és először alufólia nélkül told 190 fokos sütőbe. Negyedóra elteltével fedd be alufóliával, és told vissza további 15 percre. Miután kész, vedd ki a sütőből, tíz percig hagyd pihenni, és csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések