A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gesztenyés krémes, ahogy a mama is készítette: ezt még sütni sem kell


A háromemeletes gesztenyés krémes alapja kekszes massza, ezen terül el a kétféle krém.


A gesztenyés krémes az a fajta sütemény, amelyért érdemes egy délutánra beköltözni a konyhába. A három réteg egyenként történő elkészítése jóleső szombat délutáni elfoglaltság. Azt vedd figyelembe, hogy a süti összeállítás után egy napig a hűtőben pihen, és csak utána érdemes fogyasztani.

Hozzávalók

Az alaphoz:
👉 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
👉 25 dkg darált keksz
👉 15 dkg porcukor
👉 1 dk tej
👉 1 teáskanál rumaroma

A krémhez:
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 4 dl tej
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag csokis pudingpor

A babapiskótához:
👉 1.5 dl tej
👉 1 csomag babapiskóta
👉 1 teáskanál rumaroma

A tetejére:
👉 10 dkg étcsoki
👉 7 dkg porcukor
👉 5 dl habtejszín
👉 2 csomag habfixáló

Elkészítés:

Az alaphoz dolgozd össze a darált kekszet a felolvasztott gesztenyemasszával, a porcukorral, a tejjel és a rumaromával. Nyomkodd bele egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A krémhez a tejjel, a kétféle cukorral és a porral főzz csokipudingot. Hűtsd langyosra, majd robotgéppel dolgozd bele a felkockázott vajat.

A tejet keverd el a rumaromával. A babapiskótákat törd félbe, és áztasd a tejbe. A puding felét oszd el a gesztenyés alapon. Rakd ki babapiskótával, és fedd be a másik felével. A jól behűtött tejszínt verd fel. Amikor már habos, több adagban keverd hozzá a porcukrot. A legvégén adj hozzá két csomag habfixálót, és ezzel verd még néhány másodpercig. Ilyenkor már pillanatok alatt összeáll. Simítsd a pudingos réteg tetejére. Reszelj rá étcsokit, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések