A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készül a vastag norvég palacsinta: olvasztott vaj is kerül a tésztájába


A norvég palacsinta vastagabb, mint amit mi megszoktunk, és olvasztott vajon sül.


Az édes, tömény norvég palacsinta tésztája a miénkhez képest sűrű, így a darabok is vastagabbak lesznek. A megszokott módon palacsintasütőben, de olvasztott vajon süsd ki őket. Tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy házi lekvárral.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg liszt
👉 6 dkg vaj
👉 5 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 2 dl tej
👉 1 dl víz
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 vaj a sütéshez

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a szintén langyos vizet, a tojást, és kézi habverővel keverd egyneműre. Keverd bele a cukrot, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat. A végén fokozatosan, több részletben szitáld bele a lisztet is. Ügyelj rá, hogy ne maradjon csomós.

Egy palacsintasütőt kenj ki vajjal, és melegítsd fel. Merőkanállal ossz el benne egy adag tésztát, és oldalanként egy perc alatt süsd pirosra. Ezt folytasd mindaddig, amíg az összes tészta el nem fogy. Tálald gyümölcsökkel, lekvárral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések