A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gazdag sertésraguleves rengeteg zöldséggel: ez lesz hozzá a tökéletes levesbetét


Készítsd el ma a sertésragulevest kicsit másképpen, és főzz bele árpagyöngyöt!


A sertésraguleves sok zöldséggel kiadós, tápláló fogás: most csavarj rajta egyet, és legyen a levesbetét árpagyöngy! Ha még nem ismered ezt a gerslinek is nevezett alapanyagot, érdemes tenned vele egy próbát, ugyanis tele van rostokkal, emellett lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, így laktat, de nem emeli meg a vércukorszintet.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg sertéstarja
👉 10 dkg árpagyöngy
👉 10 dkg zöldborsó
👉 10 dkg zöldbab
👉 2 babérlevél
👉 2 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 l alaplé
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt folyó víz alatt öblítsd le, majd áztasd be háromszoros mennyiségű vízbe. Hagyd így egy éjszakát.

Másnap a húst kockázd fel, és olajon pirítsd meg. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és kezdd el főzni. Közben a sárgarépát és a fehérrépát tisztítsd meg, szeleteld fel, és tedd a hús mellé. Lassú tűzön gyöngyöztesd. 40 perc múlva mehet bele a zöldborsó, a zöldbab és a leszűrt árpagyöngy. Így főzd további 20 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések