A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás káposztasaláta magokkal: mézes-mustáros öntettel különösen finom


Az almás káposztasaláta kelkáposztából megalapozza a megfelelő vitaminbevitelt, miközben nagyon finom.


Ez az egészséges, nyers hozzávalókkal teli almás kelkáposzta-saláta rengeteg finomságot rejt magában: a levelek között megbújik mandula és aszalt vörös áfonya, az egészet pedig mézes-mustáros öntet teszi teljessé. Ha a kelkáposzta leveleit nyersen túl keménynek találod, egy egyszerű módszerrel puhíthatsz rajtuk.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:
👉 1 kg kelkáposzta
👉 25 dkg egész mandula
👉 8 dkg aszalt vörös áfonya
👉 1 alma

Az öntethez:
👉 4 evőkanál almaecet
👉 2 evőkanál méz
👉 1 dl almalé
👉 1 evőkanál dijoni mustár
👉 1 kávéskanál só
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd és szárítsd meg. A szárát vágd ki, a leveleket aprítsd falatnyi méretűre. Szórd meg egy csipet sóval. Mindkét tenyeredre csepegtess egy kevés olívaolajat, majd a beolajozott kezeid között dörzsöld át a káposztaleveleket, amíg a színük sötétebbre válik, a levelek pedig megpuhulnak. Így sokkal könnyebb őket nyersen fogyasztani.

Az így előkészített kelkáposztát tedd egy salátástálba. Add hozzá a vékony cikkekre vágott almát, a mandulát és az áfonyát. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálban keverd egyneműre. Forgasd össze a salátával, és azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések