A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csodás, sütőben sült csirkés tészta: lágy, tejszínes mártás fogja össze


A sütőben sült csirkés tészta különlegessége, hogy spenótlevelek is feldobják.


A sült tésztának nincsen párja! Csirkével megpakolva a húsevőknek sem lehet ellene kifogásuk, akinek pedig fontos a megfelelő vitaminbevitel, a mártásba főzött élénkzöld spenótleveleknek is örülni fog. A tejszínes mártás sokféle változatban áll jól a tésztának, és nem véletlenül annyira népszerű.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg spenótlevél
👉 45 dkg száraztészta
👉 35 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg zöldfűszeres krémsajt
👉 5 dkg vaj
👉 5 dl alaplé
👉 4 dl tej
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál só
👉 0.5 dl tejszín
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben olvaszd össze az olívaolajat a vajjal. Süsd rajta fehéredésig a csirkemellkockákat néhány perc alatt, majd szedd ki és tedd félre őket. Ugyanabban a serpenyőben párold üvegesre a hagymát. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd keverd bele a tésztát. Forgasd össze a hagymás olajjal, öntsd fel az alaplével, a tejjel, a tejszínnel, és keverd bele a krémsajtot. Ha a serpenyőt nem lehet sütőbe tenni, kanalazd az egészet egy tepsibe.

Keverd bele a csirkét is, és lefedve told 200 fokos sütőbe 40 percre. Addigra a tészta megpuhul, a mártás pedig besűrűsödik. A legvégén keverd hozzá a spenótleveleket, és kevergesd az egészet egy percig, amíg a hőtől a spenót összeesik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések