A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha kozáksapka rumos krémmel: a tetején roppan a csokibevonat


A puha piskótából és selymes krémből álló kozáksapka vagy hólabda az a süti, amit ha egyszer elkészítesz, teljesen a rabjává válsz.


A kozáksapka vagy más néven hólabda elkészítése időt vesz igénybe, de ha van egy szabad délutánod, amit szívesen fordítasz arra, hogy a konyhában alkoss, mindenképp próbáld meg. A tészta hagyományos, vizes piskótából készül, így légiesen könnyű, belül a krémet pedig rum teszi teltté.

Hozzávalók 16 darabhoz

A tésztához:
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 8 tojás
👉 8 evőkanál víz
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag sütőpor

A krémhez:
👉 35 dkg vaj
👉 30 dkg porcukor
👉 4.5 dl tej
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál rum

A bevonathoz:
👉 10 dkg étcsoki
👉 5 dkg kókuszreszelék
👉 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Add hozzá először kanalanként a cukrot, és ezzel is keverd tovább, amíg kifényesedik, majd jöhetnek egyenként a tojássárgák, és kanalanként a langyos víz. Végül szitáld bele a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és óvatosan forgasd össze. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 160 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, vedd ki, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

Közben állítsd össze a krémet. A lisztet főzd sűrűre a tejjel, és tedd félre, amíg kihűl. A vajat keverd habosra a porcukorral, és dolgozd bele a kihűlt, lisztes masszát. Keverd bele a rumot is, és dolgozd egyneműre. A kisült piskótát nagyobb pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Ha minden morzsát fel szeretnél használni, kockákra is vághatod a tésztát, minden darabot vágj keresztben ketté. Kend meg a krémmel a darabokat, és tapaszd össze. Az oldalukat is vond be, majd az egészet hempergesd meg kókuszban. A csokit olvaszd fel, és keverd el az olajjal. Kend meg vele a darabok tetejét. Tedd a hűtőbe néhány órára őket, hogy összeálljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések