A fahéjas cukorba forgatott bögrés túrófánkhoz még a mérleget sem kell elővenned.
Ha szívesen készítesz farsangi fánkot, de a dagasztásnak, kelesztésnek most nem állnál neki, ez a csodás bögrés túrófánk a te recepted. A hozzávalókat bögrével vagy kanállal mérd ki, miután pedig összekeverted őket, mehetnek is a forró olajba. A kisült fánkokat fahéjas kristálycukorban forgasd meg.
Hozzávalók 6 darabhoz
A tésztához:
👉 25 dkg túró (1 csomag)
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 bögre liszt
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csomag sütőpor
👉 bő olaj a sütéshez
A forgatáshoz:
👉 10 dkg kristálycukor
👉 1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A tojást keverd ki a kétféle cukorral. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a túrót, a sütőporral elkevert lisztet, és gyúrd egyneműre. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő elteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, és fánkszaggatóval vagy pohárral szaggasd ki. A közepét egy kisebb formával lyukaszd ki. A maradék tésztát újra gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd, amíg az egész el nem fogy.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a darabokat félig ellepje. Amikor már forró annyira, hogy a beledobott tésztadarab sisteregve feljöjjön a tetejére, tedd bele a fánkokat. Ügyelj arra, hogy egyszerre ne tegyél bele sokat, hogy az olaj le ne hűljön. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült túrófánkokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa róluk a nedvességet, majd még forrón forgasd meg őket fahéjas cukorban.
0 Megjegyzések