Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mutatós töltött sütőtök hússal és zöldségekkel: sok sajttól olyan krémes


Ilyen szép töltött sütőtököt készíthetsz sertéscombbal és sok-sok sajttal!


Ha valami igazán szép és mutatós ebédet tennél ma az asztalra, töltsd meg a sütőtököt húskockákkal, és borítsd be nyúlós sajttal! A tököt ugyanis nem csak sütni érdemes: bár úgy is nagyon finom, ennél sokkal több is lehet benne. Miután levágtad a tetejét, ne dobd ki, mert a sütéskor még szükséged lesz rá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg sertéscomb
👉 75 dkg krumpli
👉 12 dkg reszelt sajt
👉 5 dkg vaj
👉 3 evőkanál tejföl
👉 3 evőkanál majonéz
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 1 nagy kerek sütőtök (vagy 2 kisebb)
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A sütőtök tetejét vágd le, a magjait egy éles késsel vájd ki. Így tölthetővé válik. A húst és a hagymát vágd kockákra. Egy serpenyőben hevíts olajat. Add hozzá a húst, sózd és borsozd meg, és kevergetve piríts rá kérget. Amikor már sehol nem rózsaszín, add hozzá a hagymát is, és együtt pirítsd két-három percig. A krumplit kockázd fel. Egy tiszta serpenyőben ismét hevíts egy kevés olajat. Dobd rá a krumplit, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és lefedve tíz perc alatt párold puhára.

A tejfölt keverd el a majonézzel. A tök belsejét kend ki vajjal. Az aljára tegyél egy réteg krumplit, erre tegyél húst, és kend meg a majonézes tejföllel. Így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére pakolj felkockázott vajat, szórd meg reszelt sajttal. Ha tudod, tedd rá vissza a sütőtök tetejét, majd csavard az egészet alufóliába, és 200 fokon, a sütő teljesítményétől függően 1,5-2 óra alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések