Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuperomlós sült csirkemell petrezselyemmel készítve: a mártás különösen selymes


Nagyon jól megy a sült csirkemellhez a friss petrezselyem és a lágy, fűszeres mártás.


A friss, illatos petrezselyem a sült csirkemellhez is remekül megy. Elkészítés előtt érdemes bepácolni, hogy az ízek mindenhol átjárják a húst. A mártás frissítő, a beleolvasztott vajnak köszönhetően pedig kellően sűrű és telt lesz: tökéletes választás egy jó ebédhez.

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 dkg vaj
👉 1 chilipaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

A mártáshoz:
👉 3 dkg vaj
👉 3 dl alaplé
👉 1 citrom
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál balzsamecet
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd el a felkarikázott chilivel és a felaprított petrezselyemmel. A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Mindkét oldalukat szórd meg sóval és borssal, fektesd őket a petrezselymes pácba, és pihentesd benne fél órát. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a fűszeres olajból kihalászott csirkemelleket, és oldalanként három-négy perc alatt süsd át őket. A megsült hússzeleteket szedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

A mártáshoz ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a csirke sült, öntsd bele az alaplevet. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, a kakukkfüvet és a petrezselymet. A citromot alaposan mosd meg - legjobb, ha biocitromot használsz -, karikázd fel, és tedd a szaftba. Amikor felforrt, keverd hozzá a vajat. Tedd vissza a kisült csirkemellet is a serpenyőbe, és kanalazd a tetejére a szószt, hogy befedje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések