Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Melengető sertésraguleves sok zöldséggel: friss kenyérrel igazán kiadós


Ebbe a sűrű, rengeteg zöldséggel főtt sertésragulevesbe kevésbé megszokott fűszerek is kerülnek.


A zöldséges, sűrű sertésraguleves kiadós, tartalmas, és sokféleképpen készíthető el. Elég néhányfajta zöldfűszer és egy csipetnyi kurkuma ahhoz, hogy új és izgalmas fogást kerekedjen ki belőle. Miután minden hozzávaló a fazékba került, legalább egy órán keresztül hagyd gyöngyözni a tűzhelyen, hogy a zöldségek ízei belefőjenek a levesbe, és minden hozzávaló összeérjen.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg sertéscomb
👉 4 krumpli
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 sárgarépa
👉 2 kaliforniai paprika
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 1.5 l alaplé
👉 1 fehérépa
👉 1 paradicsom
👉 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál kurkuma
👉 0.5 fej zeller
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és olvasztott zsíron fonnyaszd üvegesre. Add hozzá a kockákra vágott húst is, és pirítsd fehéredésig. Forgasd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, a kakukkfűvel, a kurkumával és a pirospaprikával. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval és borssal. Tedd vissza a tűzre, és amint felforrt, tekerd a lángot kicsire, hogy a leves ne forrjon, inkább csak gyöngyözzön.

Közben készítsd elő a zöldségeket. A kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert tisztítsd meg, szeleteld fel, és add a leveshez. Lefedve főzd. Fél óra múlva jöhet hozzá a megpucolt, felkockázott krumpli is. Így főzd még fél órát, és utána tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések