Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajon sült serpenyős krumpli egészben sütve: így készül a fondant-burgonya


Izgalmas köret a ropogós fondant-burgonya: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.


A rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített fondant-burgonya a legdrágább éttermek kínálatában is szerepel, de ez nem jelenti azt, hogy ne készíthetnéd el magad is otthon. Vékony héjú, sütni való krumplit használj hozzá, aminek alacsony a nedvességtartalma, és nem esik szét a serpenyőben.

Hozzávalók 6 darabhoz

👉 20 dkg vaj
👉 6 kisebb, sütni való krumpli
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 2 ág kakukkfű
👉 2 dl alaplé
👉 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg. A két végüket vágd le, hogy stabilan meg tudjanak állni. Ha nagyobb darabokat használsz, vágd félbe őket úgy, hogy nagyjából három centi magasak legyenek.

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és oldalanként öt-hét perc alatt pirítsd meg a krumplikat. Amikor már mindkét oldaluk ropogós, tedd a serpenyőbe a vajat, és olvaszd fel. Dobd melléjük a rozmaring- és kakukkfűágakat, az összelapított, de egyben hagyott fokhagymagerezdeket, és öntsd fel az alaplével. Takard le, és kis lángon gyöngyöztesd 25-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések