Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan almás-fahéjas csiga foszlós tésztából: az uzsonnásdobozba is kerülhet


Készítsd el az almás-fahéjas csigát a létező legfinomabb kelt tésztából!


A finom, foszlós csigákat nemcsak fahéjjal vagy kakaóval érdemes megtölteni, hanem almával is. Ennek a receptnek az alapja vajas kelt tészta, erre kerül rá az édes, fűszeres töltelék. A tésztához minden hozzávaló legyen szoba-hőmérsékletű, ezért érdemes a vajat korábban kivenni hozzá a hűtőből.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 32.5 dkg liszt
👉 3 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 1.5 evőkanál cukor
👉 1.5 dkg élesztő
👉 1 tojás

A töltelékhez:
👉 2 alma
👉 2 csomag vaníiás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál citromlé

A tetejére:
👉 1 dl tej
👉 1 kávéskanál cukor

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Adj hozzá fél evőkanál cukrot, egy evőkanál lisztet, a villával felvert tojást, és morzsold bele az élesztőt. Tíz perc alatt futtasd fel. Közben a maradék lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a felkockázott, lágy vajjal. Add hozzá a maradék cukrot, a felfuttatott élesztőt, dolgozd ki, majd letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára.

A töltelékhez az almát hámozd meg és cikkezd fel. Forgasd össze a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és locsolj rá egy kevés citromlevet, hogy meg ne barnuljon. A megkelt tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra. Oszd el rajta az almás tölteléket, tekerd fel, és vágd csigákra. Helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le, és keleszd újabb 20 percig. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Amikor bemelegedett, told be a tepsit. 7-8 perc múlva vedd ki, kend meg a csigák tetejét cukros tejjel, és tedd vissza további 7-8 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések