Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes kandírozott narancskarikák szirupban főzve: csokiba mártva még finomabb


A kandírozott narancskarikákat nagyon jólesik ebéd után, desszertként falatozni.


Különleges, édes kényeztetés a kandírozott narancskarika. Nem kell hozzá sok alapanyag, de az elkészítésére időt kell szánni, hiszen a főzés után még a sütőben is száradnia kell. Ha szeretnéd, a narancs egy részét kicserélheted citromra, így változatosabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg cukor
👉 20 dkg étcsoki
👉 5 dl víz + az előfőzéshez
👉 3 kisebb narancs

Elkészítés:

A narancsokat alaposan mosd meg és karikázd fel. A magjaikat távolítsd el. Helyezd őket egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi őket, és főzd negyedórát. A főzővizet öblítsd le, majd öntsd fel friss vízzel, és újra főzd negyedórát. Másodszor is öblítsd le, majd öntsd fel az öt deci vízzel. Add hozzá a cukrot, és ebben a szirupban főzd fél órát.

Hagyd kihűlni, majd sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 100 fokos sütőben szárítsd őket egy órát. A csokit gőz fölött olvaszd fel. A kihűlt narancskarikákat félig mártsd meg az olvadt csokiban, és várd meg, amíg megszilárdulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések