Akkor az igazi a pestós csirkemell, ha a szószt is magad készíted hozzá.
A sütőben sült pestós csirkemell lelke a fenyőmagból, friss bazsalikomlevelekből és reszelt parmezánból álló szósz. Bár a boltokan készen is megkapod, alig munkával elkészítheted házilag is. A pesto alapja bármilyen pirított mag lehet: próbáld ki mandulával is!
Hozzávalók
A csirkéhez:
👉 75 dkg csirkemell
👉 10 dkg mozzarella
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál só
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 friss bazsalikomlevelek a díszítéshez
A pestóhoz:
👉 2 dkg reszelt parmezán
👉 1 bögre friss bazsalikom
👉 1 evőkanál fenyőmag
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.75 dl olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. Az olívaolajat keverd el a fűszerekkel, és kend meg a csirkét ezzel a keverékkel. Pihentesd a hűtőben legalább fél órát.
Közben állítsd össze a pestót. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, és tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a reszelt parmezánt, a bazsalikomleveleket, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat. Pépesítsd egyneműre. A csirkemellet halászd ki a pácból, és pakold egy tepsibe. Kanalazd rá a szószt, szórd meg reszelt mozzarellával, és tegyél rá paradicsomkarikákat. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Tálalás előtt még díszítheted bazsalikomlevelekkel.
0 Megjegyzések