A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, de mennyei kolbászos tészta: ennél finomabb vacsorát ne is keress


Az egyserpenyős kolbászos tészta kevesebb mint 45 perc alatt az asztalra kerülhet.


Az egyserpenyős kolbászos tészta kiadós, nagyon finom, ráadásul egy sietős este alatt könnyen összedobható. Ha van rá lehetőséged, mindenképp friss bazsalikomleveleket használj hozzá. Ha nem kapsz olasz kolbászt, másfajtát is használhatsz: így ugyan kicsit más lesz az íze, de hasonlóan finom lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 10 koktélparadicsom
👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 5 db olasz kolbász
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl alaplé
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 kis lila hagyma
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom
👉 1 teáskanál köménymag
👉 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
👉 1 kávéskanál chilipehely
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, a főzővizét tedd félre. A kolbászokat karikázd fel, majd serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg mindkét oldalukat. A megsült darabokat szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon párold meg a felaprított lila hagymát. Amikor már puha, dobd hozzá a zúzott fokhagymát, a köménymagot, az olasz fűszerkeveréket és a chilipelyhet, pirítsd egy percig, majd keverd el a paradicsompürével, a felszeletelt kaliforniai paprikával és a félbevágott paradicsomokkal.

Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd meg, és főzd az egészet össze. Ha nagyon besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Húsz perc múlva keverd bele a kolbászt és a tésztát. Forgasd össze, szórd meg a tetejét reszelt parmezánnal, és várd meg, amíg ráolvad. A legvégén adj hozzá friss bazsalikomleveleket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések