Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mindenmentes Raffaello-golyók rengeteg kókusszal: ezt használd hozzá cukor helyett


A mindenmentes vegán Raffaello-golyók bizonyítják, hogy ami finom, nem feltétlenül egészségtelen.


A mindenmentes, vegán Raffaello alapja a kókuszvaj, azonban ettől ne ijedj meg: pillanatok alatt elkészítheted kókuszreszelékből, amit pedig most nem használsz fel belőle, az még két hétig eláll a hűtőben. A masszába még növényi vaj is kerül: legjobb a mandulavaj, de ha annak nem szereted az ízét, vagy nem kapsz, más típust is használhatsz.

Hozzávalók 20 darabhoz

A kókuszvajhoz:
👉 50 dkg kókuszreszelék

A golyókhoz:
👉 20 db hámozott, egész mandula
👉 6.5 dkg kókuszvaj
👉 3.5 dkg kókuszzsír
👉 2 dkg mandulavaj (vagy más vegán vaj)
👉 2 dkg kókuszreszelék
👉 1 evőkanál juharszirup
👉 4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

Először a kókuszvajat készítsd el. Ehhez a kókuszreszeléket öntsd egy turmix- vagy aprítógépbe, és legmagasabb fokozaton keverd addig, amíg teljesen sima, krémes állagot vesz fel. Hogy ez mennyi ideig fog tartani, a géptől függ: egy erősebb típussal két perc alatt megvan, egy gyengébbel 8-10 perc is kell hozzá.

6,5 deka kókuszvajat kanalazz egy tálba, a többit tedd be a hűtőbe későbbi felhasználásra. A kimért kókuszvajhoz add hozzá a mandulavajat és a kókuszzsírt, majd mikróban vagy gőz fölött olvaszd össze. Amikor egynemű, keverd bele a juharszirupot és a kókuszreszeléket. Tedd a hűtőbe legalább fél órára vagy a fagyasztóba tíz percre, hogy összeálljon. Pihentetés után formázz belőle golyókat, Mindegyik darab közepébe helyezz egy darab mandulát, és forgasd meg kókuszreszelékben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések