A mindenmentes vegán Raffaello-golyók bizonyítják, hogy ami finom, nem feltétlenül egészségtelen.
A mindenmentes, vegán Raffaello alapja a kókuszvaj, azonban ettől ne ijedj meg: pillanatok alatt elkészítheted kókuszreszelékből, amit pedig most nem használsz fel belőle, az még két hétig eláll a hűtőben. A masszába még növényi vaj is kerül: legjobb a mandulavaj, de ha annak nem szereted az ízét, vagy nem kapsz, más típust is használhatsz.
Hozzávalók 20 darabhoz
A kókuszvajhoz:
👉 50 dkg kókuszreszelék
A golyókhoz:
👉 20 db hámozott, egész mandula
👉 6.5 dkg kókuszvaj
👉 3.5 dkg kókuszzsír
👉 2 dkg mandulavaj (vagy más vegán vaj)
👉 2 dkg kókuszreszelék
👉 1 evőkanál juharszirup
👉 4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Először a kókuszvajat készítsd el. Ehhez a kókuszreszeléket öntsd egy turmix- vagy aprítógépbe, és legmagasabb fokozaton keverd addig, amíg teljesen sima, krémes állagot vesz fel. Hogy ez mennyi ideig fog tartani, a géptől függ: egy erősebb típussal két perc alatt megvan, egy gyengébbel 8-10 perc is kell hozzá.
6,5 deka kókuszvajat kanalazz egy tálba, a többit tedd be a hűtőbe későbbi felhasználásra. A kimért kókuszvajhoz add hozzá a mandulavajat és a kókuszzsírt, majd mikróban vagy gőz fölött olvaszd össze. Amikor egynemű, keverd bele a juharszirupot és a kókuszreszeléket. Tedd a hűtőbe legalább fél órára vagy a fagyasztóba tíz percre, hogy összeálljon. Pihentetés után formázz belőle golyókat, Mindegyik darab közepébe helyezz egy darab mandulát, és forgasd meg kókuszreszelékben.
0 Megjegyzések