Az egyserpenyős, szénhidrátszegény zöldséges csirkemell színes, alig tartalmaz szénhidrátot, és pillanatok alatt elkészül.
Ezt a szénhidrátszegény, egyserpenyős zöldséges csirkemellet tetszésed szerinti hozzávalókból készítheted: ebbe a változatba a húson kívül most cukkini, kaliforniai paprika és lila hagyma kerül. Kis egzotikus hangulatot ad neki a Bombay masala fűszerkeverék, amelyet bármelyik nagyobb boltban megvásárolhatsz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 2 cukkini
👉 2 kaliforniai paprika
👉 2 lila hagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál Bombay masala fűszerkeverék
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 0.5 dl alaplé
👉 0.5 kávéskanál chilipehely
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olívaolajjal, és negyedórára tedd félre. Amíg a csirke pihen, a cukkinit, a paprikát és a hagymát szeleteld fel.
A csirkét egy száraz serpenyőben, folyamatosan kevergetve süsd fehéredésig. Ha kész, tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, még egy evőkanál olívaolaj hozzáadásával párold előbb üvegesre a felcikkezett lila hagymát, majd jöhet rá a cukkini és a paprika. Szórd meg a fűszerkeverékkel és a chilivel, és süsd nagyjából öt percig, amíg félpuhák lesznek. Ekkor öntsd fel az alaplével. Keverd bele a csirkét, fedd le, és főzd össze további öt perc alatt. A végén szórd meg szezámmaggal.
0 Megjegyzések