A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű mascarponés máktorta: ezzel a módszerrel lesz tökéletes a krém


A mascarponés máktortát mennyei krém tartja össze, a tésztájába pedig liszt nem is kerül.


Ha valami tényleg csodásat sütnél ma, a mascarponés máktortát neked találták ki. A süti lapjait fehér csokis, habos krém tartja össze, a tészta pedig liszt nélkül sül, így gluténmentes. Érdemes akár egy-két napot is a hűtőben tartani, mielőtt felszeleteled, hogy jól összeálljon.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:
👉 20 dkg cukor
👉 20 dkg darált mák
👉 5 tojás
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csipet só

A krémhez:
👉 25 dkg mascarpone
👉 20 dkg fehér csoki
👉 5 dl habtejszín
👉 2 csomag habfixáló
👉 1 teáskanál darált mák

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd jó habosra a cukorral, majd reszeld bele a narancshéjat. Add hozzá a fahéjat, kanalanként a mákot, végül több részletben a tojásfehérjét. Egyengesd el egy tortaformában, és 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.

A krémhez a csokit olvaszd fel. A jól behűtött tejszínből verj habot. Amikor a kívánt állagot már majdnem elérte, keverd hozzá a habfixálót. Ettől jobban megáll majd. Add hozzá a mascarponét, ezzel is robotgép segítségével keverd el, végül forgasd bele az olvasztott csokit. Kevés mákot is keverhetsz hozzá. A kihűlt piskótát vágd három vagy négy lapra. Oszd el rajtuk a krémet, és tapaszd őket össze. A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát vond be. Tedd a hűtőbe néhány órára, vagy akár egy napra is, hogy összeálljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések