A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb kókuszos kevert süti: 10 perc munka, és mehet a sütőbe


A kókuszos kevert süti különlegessége, hogy a tetejét ellenállhatatlan cukormáz vonja be.


Ennél a kókuszos kevert sütinél sem egyszerűbbet, sem finomabbat nem találsz. Különlegessége a tetejére csorgatott édes máz, amelyhez mindössze két hozzávaló kell. A kókusz hihetetlenül népszerű alapanyag, mivel nagyon finom, édes, és könnyű dolgozni vele.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 25 dkg tejföl
👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A cukormázhoz:
👉 10 dkg porcukor
👉 0.5 citrom leve

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és fokozatosan forgasd a cukros részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe 40 percre.

Közben állítsd össze a cukormázat. Ehhez a porcukrot keverd el oldódásig a citrom kifacsart levével. Ezt a mázat csorgasd a kisült süti tetejére. Ha túl sűrű lenne, még egy kevés citrommal vagy vízzel hígíthatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések