Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes, krémes mákos túrótorta: a két íz remekül megy egymáshoz


Ha szívesen veted be magadat egy délutánra a konyhába, a mákos túrótortát mindenképp készítsd el!


A mákos túrótorta maga a megtestesült álom: az alja puha, omlós vajas tészta, amelyre először édes mák és remegős túró kerül. A túrós és a mákos édességeket egyaránt mindenki szeretni szokta, ha pedig egyszerre szerepelnek a sütiben, képtelenség ellenállni nekik. A tortához egy 26 centis forma lesz a legjobb.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg vaj + a forma kikenéséhez
👉 7.5 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 tojássárgája
👉 1 csipet só

A mákos részhez:
👉 25 dkg mák
👉 15 dkg porcukor
👉 5 dkg gríz
👉 3 dl tej
👉 2 tojás
👉 0.5 citrom reszelt héja

A túrós réteghez:
👉 50 dkg túró
👉 12 dkg cukor
👉 5 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 1 evőkanál tejföl
👉 0.5 citrom reszelt héja
👉 0.5 dl tej

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a felkockázott hideg vajjal. Add hozzá a sót, a tojássárgáját és a kétféle cukrot, és jól gyúrd össze. Csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát.

Közben állítsd össze a tölteléket. A mákot keverd el a cukorral. A tejet forrald fel, add hozzá a grízt, a reszelt citromhéjat és a cukros mákot. Főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat villával verd fel, és keverd a már langyos mákhoz. A fehérjét verd habbá, és ezt is óvatosan, több adagban forgasd a töltelékhez. A túrót robotgéppel verd fel, hogy krémes legyen, majd adagold bele a többi hozzávalót.

A tésztát vedd ki a hűtőből, és nyújtsd ki akkorára, hogy egy tortaforma alját és peremét beborítsa. Kanalazd  rá először a mákot, arra a túrót. Told az egészet 175 fokos sütőbe egy órára. Amikor kész, a sütőt kapcsold ki, az ajtaját nyisd ki résnyire, és így hagyd lassan kihűlni a sütit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések