A banán és a fahéj remekül mennek egymáshoz, amit ez az egyszerű kevert süti is bizonyít.
Ehhez a banános, fahéjas kevert sütihez nem lesz szükséged nagy gyakorlatra. Egyszerűen csak keverj össze minden hozzávalót öt-tíz perc alatt, a többit pedig bízd a sütőre. Használj hozzá érett, puha banánokat, amelyek egyrészt édesebbek, másrészt pedig így ki sem kell dobnod őket.
Hozzávalók 6 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 4 érett banán
👉 4 tojás
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral. Három banánt nyomkodj össze villával, és add a vajas cukorhoz. Üsd bele a tojásokat is, és keverd jól össze. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, és forgasd a cukros részhez.
Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát. A negyedik banánt szeleteld fel, és rakd ki vele a süti tetejét. Told 180 fokos sütőbe 30 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések