A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós szűzpecsenye egészben sütve: alig munkával kész a mennyei ebéd


Az egészben sült szűzpecsenye a mézes-fokhagymás ízesítésnek köszönhetően annyira finom.


Az egészben sült, mézes-fokhagymás szűzpecsenye fényes, ragacsos és intenzív ízű. A szűzpecsenye elkészítésének egyik titka a nem túl hosszú sütési idő: más húsrészektől eltérően ennek fél óra bőven elég, ha tovább sütöd, inkább kiszárad. A tökéletes eredmény érdekében dobd fel egy kevés dijoni mustárral!

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál szójaszósz
👉 2 szűzpecsenye
👉 2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
👉 1 evőkanál chiliszósz
👉 1 evőkanál dijoni mustár
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál vöröshagymapor
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 0.5 dl méz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A száraz fűszereket - a pirospaprikát, a fokhagymaport, a vöröshagymaport, az oregánót, a kakukkfüvet, a rozmaringot, kevés sót és borsot - vegyítsd el egy tálban. A szűzpecsenyéket alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként három-öt perc alatt piríts kérget a húsokra. Vigyázz, hogy a fűszereket ne égesd oda. Amikor készen vannak, emeld át őket egy tepsibe.

Közben készítsd el a szószt, ehhez keverd el a zúzott fokhagymát, két evőkanál olívaolajat, a chiliszószt, a mustárt és a mézet. Kend meg vele a szűzpecsenyéket, a maradékot pedig tedd félre a tálaláshoz. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Amikor kész, hagyd tíz percig állni, és csak utána szeleteld. Tálald ropogós tepsis krumplival!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések