A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel káposztás kolbász sűrű szafttal: melengető téli fogás


A kolbász és a káposzta együttese ebben a fejedelmi lengyel egytálételben is jól működik.


A lengyel káposztás kolbász serpenyőben készül, és krumpli is fő mellette. Ha az eredeti változatot szeretnéd kipróbálni, próbáld meg beszerezni hozzá a kielbasa nevű, lengyel füstölt kolbászt. A sózással óvatosan bánj: a legyalult káposzta igényli, de mivel a kolbász és az alaplé is sós, ne vidd túlzásba.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 50 dkg káposzta
👉 25 dkg lengyel füstölt kolbász (kielbasa)
👉 4 dl alaplé
👉 3 evőkanál almaecet
👉 2 dl víz
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál köménymag
👉 0.5 evőkanál só
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 olaj

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le, sózd be, és hagyd állni. Közben a kolbászt vágd karikákra, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg őket. A megpirult kolbászt szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a káposztát, a meghámozott, felkockázott krumplit, a sült kolbászt, öntsd fel alaplével és egy deci vízzel, szórd meg cukorral, köménymaggal és borssal.

Fedd le, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd, amíg a krumpli megpuhul. Nagyjából 20 perc múlva add hozzá az almacetet is, és ezzel gyöngyöztesd további 10 percig. A legvégén a lisztet keverd el egy deci vízzel, és ezzel sűrítsd be az ételt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések