A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ragacsos brownie kevés liszttel: barna cukorral kevésbé lesz édes


Akkor finom a barna cukorral készült brownie, ha a belseje csábítóan ragacsos maradt.


A legjobb brownie-nak több titka is van. Egyrészt a barna cukor, ami kevésbé édes, mint a fehér, így a süti sem lesz annyira émelyítő. Másrészt a liszt és a zsiradék megfelelő aránya: minél több benne a vaj és az olvasztott csoki, annál szaftosabb és teltebb lesz a sütid. Jó minőségű étcsokit használj, viszont a kakaótartalma ne legyen túl magas, legfeljebb 60 százalék.

Hozzávalók 12 szelethez

👉 25 dkg vaj
👉 25 dkg barna cukor
👉 20 dkg étcsoki
👉 12 dkg liszt
👉 9 dkg kristálycukor
👉 2 közepes tojás
👉 2 dkg kakaópor
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A vajat kockázd fel, és tedd egy kisebb lábosba. Tördeld bele a csoki felét, és kis lángon, lassan olvaszd össze. Fontos, hogy ne forrjon vagy buborékoljon. Egy másik lábosban kézi habverővel verd fel a tojást.

Az időközben langyosra hűlt vajas csokihoz add hozzá a kétféle cukrot. Keverd egyneműre, majd jöhet bele a felvert tojás, egy csipet só és a vaníliaaroma. Végül keverd hozzá a kakaóport, a lisztet és a maradék felkockázott étcsokit is. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe fél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések