A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós paradicsomos tészta egybesütve: teljes kiőrlésű tésztával és sovány hússal készítsd


A darált hússal és paradicsommal rakott tészta teljes kiőrlésű típusból készítve egészségesebb is.


Ha te is imádod a rakott tésztákat, ezt a paradicsomos, darált húsos változatot neked találták ki. Készítsd teljes kiőrlésű tésztából és sovány húsból! A teljes kiőrlésű tészta egészségesebb, mint a hagyományos, mivel tele van rostokkal és ásványi anyagokkal.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg sovány darált hús
👉 40 dkg passzírozott paradicsom
👉 25 dkg teljes kiőrlésű tészta
👉 10 dkg gomba
👉 10 dkg sovány mozzarella
👉 5 db koktélparadicsom
👉 1 kis hagyma
👉 1 kisebb paprika
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson olvasható módon főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre. Közben egy nagy serpenyőben olívaolajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paprikát, a felszeletelt gombát és a darált húst. Sózd, borsozd, és süsd a húst fehéredésig. Öntsd fel a paradicsomszósszal, szórd meg oregánóval és Cayenne-borssal, és lefedve főzd össze 20 perc alatt. Ha időközben besűrűsödik, a tészta főzővizével hígítsd.

A kifőtt tésztát egyengesd el egy tepsiben. Kanalazd rá a szószt, és forgasd össze. Szórd meg reszelt mozzarellával, és rakd ki a tetejét félbevágott koktélparadicsommal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések