A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, sajtos, fűszeres keksz: eteti magát, olyan finom


Ezekbe a mennyei kis kekszekbe sajt és fűszerek is kerülnek: ennek a ropogtatását lehetetlen abbahagyni.


Csodálatos kekszeket készíthetsz, ha a tésztájába parmezánt reszelsz, és különböző zöldfűszerekkel turbózod fel. Ebbe a változatba most rozmaring és kakukkfű kerül, de kísérletezhetsz bazsalikommal, oregánóval is: pont az a jó benne, hogy kedvedre alakíthatod az alapreceptet. A szaggatáshoz használhatsz poharat vagy valamilyen mókás formájú sütikiszúrót is.

Hozzávalók

👉 25 dkg liszt
👉 12.5 dkg vaj
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 1.5 evőkanál tejföl
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, és morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a reszelt sajtot, a sót, a tejfölt, a tojást, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Gyúrd jól össze, kóstold meg, ha szükséges, még sózd utána, majd csomagold folpackba, és pihentesd fél órát.

A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, és szaggasd tetszőleges alakúra. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 fokon 20 perc alatt süsd őket készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések