A piskótatekercs baracklekvárral az igazi!
A piskótatekercs a világ egyik legegyszerűbb süteménye, melyet korra és nemre való tekintet nélkül mindenki szeret. Titka talán a csigaalakban rejlik, mely valósággal beszippantja az embert. De a gyerekek szeretik puha és homogén állaga, no meg a baracklekvár miatt is. És hogy hogyan kell feltekerni? Egészen egyszerűen! A hagyományos recept szerint pedig sem szódabikarbóna, sem sütőpor nem kell hozzá.
Hozzávalók
👉 6 db tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 6 evőkanál liszt
👉 baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját keverd ki a cukor felével. Ezután add a fehérjéhez a cukor másik felét, és verd még tovább. Ha ezzel kész vagy, add óvatosan a tojásfehérjéhez a sárgáját. Keverheted géppel, de lassú fokozaton. Végül evőkanállal egyesével add hozzá a lisztet - minden kanál liszt után óvatosan keverj rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát, majd 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre. Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd nedves konyharuhával egyszerűen tekerd fel, így a tészta felveszi a csigaalakot. Ezután pedig nincs más hátra, mint kitekerni, ízlés szerint megkenni baracklekvárral, majd visszatekerni.
0 Megjegyzések