A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós kevert almás süti: a fahéjas bevonat adja az isteni illatát


A téli ünnepek hangulatát teremtheted meg ezzel az egyszerű almás sütivel, amit bevonata tesz különlegessé.


A kevert sütemények nemhiába örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen tényleg pár perc alatt össze lehet őket állítani. Mint ahogy ezt az örök kedvenc almás-fahéjas változatot is. Ami nemcsak télen, de az év bármely napján nagy sikert fog aratni omlós állagának köszönhetően.

Hozzávalók

Tészta
👉 40 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 12 dkg olvasztott vaj
👉 2 tojás
👉 2 alma meghámozva, felkockázva
👉 1.5 dl görög joghurt
👉 1 dl tej
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 1 teáskanál fahéj
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
👉 0.5 teáskanál só

Fahéjas bevonat
👉 14 dkg cukor
👉 12 dkg olvasztott vaj
👉 2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Hámozd meg az almát, és vágd apró kockákra. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy 22x22 centis sütőformát. Egy nagy keverőtálban keverd össze a tojásokat, a kihűlt olvasztott vajat, a fahéjat, a joghurtot, a kristálycukrot, a tejet, a sót és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, és add a híg masszához. Add hozzá az apróra vágott almát, és dolgozd össze a hozzávalókat.  

A bevonathoz keverd össze az olvasztott vajat, a fahéjat és a cukrot. A tésztát öntsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el. A fahéjas bevonatot pedig kanalazd a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig süsd, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések