A kakukkfüves lencsekrémet akár konzervből is készítheted, így tényleg pillanatok alatt az asztalra kerülhet.
Mártogathatsz bele nyers zöldségeket, vagy kenheted ropogós bagett tetejére. Az őrölt szezámmagból készült tahiniszósz a hummusznak is az alapja: ezt házilag is elkészítheted, vagy megvásárolhatod bármelyik nagyobb boltban.
Hozzávalók 6 személyre
👉 40 dkg konzervlencse
👉 10 szem szárított paradicsom
👉 2 evőkanál tahiniszósz
👉 2 evőkanál víz
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 1 citrom leve
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál vöröshagymapor
👉 0.5 evőkanál füstölt paprika a szóráshoz
Elkészítés:
A konzervlencsét csepegtesd le, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a kockákra vágott szárított paradicsomot, a tahiniszószt, a vizet, a szójaszószt, a citrom kifacsart levét, a kakukkfüvet, a fokhagymaport és a vöröshagymaport. Turmixold krémesre, és kanalazd egy tálba. A tetejét hintsd meg füstölt paprikával, majd tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések