A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrizetbe vettek egy embert, miután kocsijával a Fehér Ház kerítésének hajtott


Az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy embert a Fehér Ház közelében hétfőn, miután autójával az épület kerítésének ütközött – írja az MTI a magas rangú kormánytisztviselőket védő titkosszolgálat, a US Secret Service közleménye alapján.


A szolgálat szóvivője, Anthony Guglielmi az X-en azt írta, hogy nem sokkal helyi idő szerint 18 óra előtt „egy jármű a Fehér Ház külső kapujának ütközött”, és hozzátette, hogy a sofőrt őrizetbe vették, az ütközés okát vizsgálják.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem tartózkodott a városban. A biztonsági szolgálatok nem közölték, hogy egyszerű balesetről vagy egy esetleges célzott támadásról van-e szó washingtoni épület ellen. A városi rendőrség elszállította az autót.

Nem ez az első eset, hogy valaki kocsival szeretne átjutni a Fehér Ház kerítésén. Idén májusban egy férfi teherautóval próbálta meg áttörni a biztonsági kordont. Míg másoknak kocsi nélkül sikerült bejutnia a Fehér Ház területére. Az MTI azt írja, 2017-ben egy férfi átmászott az épületegyüttes kerítésén, és több mint 16 percig bolyongott mielőtt őrizetbe vették, miközben Donald Trump akkori elnök bent tartózkodott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések