A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán képviselő: Zelenszkij politikai hulla


A Holosz-frakció egyik képviselője, Roman Kosztenko kijelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "politikailag már halott".


Ezt a véleményét az NV-nek adott interjújában fejtette ki.

"Úgy vélem, hogy most már Zelenszkij elnöknek magának is be kell látnia, hogy soha többé nem lesz elnök, hogy már csak ez az egy ciklusa van. Rá kell jönnie, hogy politikailag már halott. És most nem olyan döntéseket kell hoznia, amelyek esélyt adnak neki arra, hogy a következő választásokon újraválasszák, vagy amelyek fenntartják a nézettségét, hanem olyanokat, amelyeknek megvan a lehetősége arra, hogy megmentse ezt az államot" - mondta Kosztenko.

Meg kell jegyezni, hogy az NV Tomas Fiala ukrán-cseh üzletemberé. Politikai körökben azt is feltételezik, hogy Fiala befolyással bír a Holos-frakció egy részére.


Az ismert ukrán-cseh üzletember és médiamágnás, Tomas Fiala körül az újév előtt egy sor botrány és komoly feszültségek alakultak ki, amelyeknek már az idei évben is lehetnek következményei. Így december 23-án Volodimir Zelenszkij elnök rendeletet adott ki, amellyel végrehajtotta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (NBVT) két határozatát 51 személy és 134 cég ellen, köztük olyanok ellen, amelyeket Ukrajna Oroszország által elfoglalt területein jegyeztek be és/vagy működtettek.

Ugyanakkor több médium is idézett egy, az NSDC-hez közel álló forrást, amely szerint a szankciók által érintett vállalatok közül több is az Arricano Real Estate RLC vállalathoz kapcsolódik, amelynek Tomas Fiala az egyik társtulajdonosa - írja a Strana.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések