Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Olcsó zöldségpogácsa céklából: tele van vitaminnal, és a gyomrot sem terheli meg


Céklából is isteni finom és nagyon olcsó zöldségpogácsát lehet készíteni, ráadásul mindezt pillanatok alatt.


Megannyi zöldségből lehet húsmentes fasírtot készíteni, a cukkini is tökéletes erre, ahogy a zöldborsó is, ám szezonja idején éremes kipróbálni a céklás változatot, mely tele van fehérjékkel és értékes rostokkal, nem beszélve arról, hogy milyen isteni finom!

Hozzávalók 10 darabhoz

👉 20 dkg reszelt cékla
👉 20 dl zöldségalaplé
👉 10 dkg rizs
👉 10 dkg lencse
👉 1 darab közepes vöröshagyma
👉 1 darab közepes paradicsom
👉 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
👉 60 g pörkölt, ledarált dióbél
👉 45 g zabpehely
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál méz vagy datolyaszirup
👉 1 evőkanál sűrített paradicsom
👉 1 darab citrom
👉 1 teáskanál őrölt bors
👉 1 teáskanál só

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Főzd készre a rizst, és egy külön lábosban a lencsét szintén főzd puhára, ehhez a zöldségalaplét használd, nagyjából 30-40 perc alatt. Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, szórd bele a hagymát, amit nagyjából 2-4 percen át piríts aranybarnára, ezután add hozzá a fokhagymát is, és további 1-2 percen át melegítsd. A reszelt céklát is öntsd a serpenyőbe, és 10 percen át főzd a hagymákkal együtt.

Egy nagy edényben keverj minden összetevőt alaposan össze, tehát a céklás masszát, a rizst, a lencsét, a paradicsomot, a dióbelet, a zabpelyhet, a mézet, a sűrített paradicsomot, ezt ízesítsd egy citrom levével, sóval és borssal. Amikor már egyneművé vált, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és helyezd rá a keveréket, formázz belőle ujjnyi vastagságú korongokat, és 30 percen át süsd a sütőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések