Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes csokis süti ünnepek utánra: ebből a lisztből lesz a legfinomabb


Ha gyors édességre vágysz, mutatunk egy gluténmentes csokissüti-receptet.


Sokan érzik úgy a két ünnep között, hogy hetekre elegenedő mennyiségű zserbót és bejglit fogyasztottak a karácsonyfa mellett. De persze nem mindenki osztja ezt a véleményt. Ha te személy szerint szívesen csipegetnél még egy kis könnyű csokis sütit, akkor mutatunk egy gyorsan elkészíthető gluténmentes receptet.

Hozzávalók 6 személyre

👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg mandulaliszt
👉 10 dkg őrölt lenmag
👉 10 dkg étcsokoládé
👉 5 dkg kókuszzsír
👉 4 db tojás
👉 3 dkg holland kakaópor
👉 1.5 dl tej
👉 1 db közepes alma (reszelve)
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 0.5 dl napraforgóolaj
👉 1 marék mandulapehely a tetejére
👉 1 marék mazsola a tetejére

Elkészítés:

Tedd az étcsokoládét és a kókuszzsírt gőz fölé melegedni. Amikor a kettő összeolvad, rakd félre. A tojást keverd össze a cukorral - fehéredésig -, majd öntsd hozzá a tejet, add hozzá a darált lenmagot, a mandulalisztet és a szódabikarbónát. Ha ezzel kész vagy, öntsd rá az olvasztott csokit, a kakaóport és a fél dl olajat. Végül reszeld bele a meghámozott, kicsumázott almát is. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsd bele a kapott masszát. Tetejére szórd a mazsolát és a mandulapelyhet. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések