A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Momentum: Vitézy ne induljon főpolgármester jelöltnek


Egyértelműen leszögezte Tompos Márton az ATV Start műsorában, hogy a főpolgármesteri pozíció megvan, és Vitézy Dávidnak inkább a főpolgármesteri hivatalnál kellene elhelyezkednie. 

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese azt mondja, meg kell érteniük nekik és minden ellenzéki pártnak, hogyha nem fókuszálnak legfeljebb egy vagy két témára, nem fognak sikert elérni. A személyes véleménye pedig az, hogy csakis helyi szinten lehet ezt elérni. Arra a kérdésre, hogy meghatározza-e 2024-et a DK-val való konfliktushelyzet, Tompos így válaszolt az ATV Start műsorában:

“nagyon reméljük, hogy nem, nem szeretnénk ezzel foglalkozni a közeljövőben”. 

Szerinte ahol a választási rendszer rákényszeríti az ellenzéki pártokat, hogy együtt induljanak, ott meg kell valósítani az összefogást, ahol pedig nem, ott nem érdemes. Tisztulni fog a magyar politikai élet - fogalmazott Tompos azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi hat demokratikus ellenzéki pártból négyen is a bejutási küszöb alatt vannak a legfrissebb mérések szerint. A Momentum idei célkitűzései közül az egyik az, hogy megállítsák a debreceni “akkumulátorgyáras őrületet”, és azt, hogy “a legjobb magyar termőföldeket” áldozzák fel erre a célra, de szeretnék megállítani továbbá a kórházi osztályok bezárását is. 

Azzal kapcsolatban, hogy Donáth Anna a korábbi nyilatkozatok ellenére mégis visszatér a Momentum élére, Tompos cáfolta, hogy belső harcok lennének a pártban. 

Rájöttek, hogy Donáth Anna a legnépszerűbb politikusuk, és ha ő vállalja a párt vezetését, akkor “értelmesebb ezt erősíteni”. Hozzátette, hogy január végén tartják a tisztújítást. A Momentum a pedagógusok béremelését kifejezetten támogatja - hangsúlyozta Tompos Márton. 

Azt is hozzátette, hogy bár azt kommunikálja a kormány, hogy “jönnek az uniós pénzek”, a frakcióvezető-helyettes szerint ez nem teljesen így van, hiszen utófinanszírozású projektekről van szó, vagy “nincs itt plusz pénz”, mégis megígéri a kormány a plusz pénzt. Tehát úgy gondolja, hogy a kormány a béremelést eddig is “megtehette volna, ha akarja, és itt buktatták le önmagukat”. Hozzátette azt is, hogy nem az uniós pénzen kellett volna múlnia a pedagógusok béremelésének. Az önkormányzati választásokkal kapcsolatokban elmondta: elégedettek Karácsony Gergely munkájával, őt fogják támogatni.

“Igazából az ellenzéki kollégák által bedobott neveket nem teljesen értjük” - mondta. Az LMP például Vitézy Dáviddal tárgyal, róla Tompos Márton így nyilatkozott: “remek szakember, ne induljon el főpolgármesternek”. 

Mégpedig azért, mert “van egy egységes, jól teljesítő főpolgármesterünk”. Tompos biztos abban, hogyha Vitézy a főpolgármesteri hivatalnál szeretne dolgozni, “meglesz a helye”, találnak neki olyat, ami a közlekedéshez vagy az általa kedvelt területhez kapcsolódik. “De a főpolgármester pozíció már megvan.” Ha valamiben erősödnie kell Karácsony Gergelynek, az egy sokkal egységesebb kommunikáció, amiben segítenének is neki - fűzte hozzá Tompos Márton.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések