A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hivatalosan is megelőzte a kínai BYD a Teslát


A Tesla elvesztette vezető pozícióját a BYD-vel szemben, most már a kínai vállalat a világ legnépszerűbb elektromos járműgyártója, annak ellenére, hogy a Elon Musk cégének negyedéves eladásai felülmúlták az elemzői becsléseket – számolt be a Financial Times. A BYD igazgatósága a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel lefolytatott 224 tárgyalási fordulót követően úgy döntött, hogy Szegeden építi fel első üzemét a kontinensen, amely hazánkban immár a hatodik autógyár lesz.

A Tesla 484 ezer autót szállított le a negyedik negyedévben – közölte az amerikai vállalat kedden, ami több, mint az elemzők által várt 473 ezer darab. A Financial Times közlése szerint a BYD hétfőn 526 ezer darabos rekordértékesítésről számolt be a negyedik negyedévre vonatkozóan, amihez hozzájárult a kínai elektromosjármű-piac erős év végi teljesítménye.

A sencseni székhelyű vállalatot Wang Chuanfu, egy korábbi egyetemi tanár alapította az 1990-es évek közepén. Miután a vállalat újratölthető akkumulátorok gyártására összpontosított, többek között a korai mobiltelefonok számára, a 2000-es évek elején az autóiparban is elkezdett terjeszkedni. A kínai csoport korai sikerei arra késztették Warren Buffett Berkshire Hathaway vállalatát, hogy 2008-ban befektessen a vállalatba. 

Ismeretes: Szijjártó Péter külügyminiszter korábban bejelentette, hogy Szegeden építi meg első európai üzemét a kínai BYD, amely a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházása lesz, amelynek nyomán több ezer új munkahely jön létre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések