A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az eredeti csirkés pad thai, ami jobb, mint az éttermi - Pirított földimogyoró, lime és újhagyma teszi ízessé


Ahelyett, hogy megrendelnéd, készítsd el!


Az ázsiai ízek kedvelőinek tökéletes ebéd lehet a csirkés pad thai. A pirított tészta és az édes-savanyú íz földimogyorós kombinációja azonban nemcsak őket, hanem a hazai ízek fanatikusait is megbabonázza majd! Most megmutatjuk, hogyan készül a csirkés verziója.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 szál újhagyma
👉 1 evőkanál wokolaj vagy sima olaj
👉 35 dkg csirkemell
👉 7.5 dkg mungóbabcsíra
👉 2 db tojás
👉 30 dkg rizstészta
👉 3 evőkanál halszósz
👉 1.5 evőkanál barna cukor
👉 ízlés szerint sótlan pörkölt földimogyoró
👉 1 csipet őrölt chilipaprika
👉 1 db lime
👉 ízlés szerint friss koriander

Elkészítés:

A wokba - vagy ha az nincs, teflonserpenyőbe - önts olajat, majd forrósítsd fel. Add hozzá a felaprózott fokhagymagerezdeket, majd a kockára vágott csirkehúst, és pirítsd meg őket. Ezt követően keverd hozzá a mungóbabcsírát, az újhagymát, és keverd át alaposan. A serpenyőben a húsos-hagymás keveréket kanalazd oldalra, és az így kialakult üres részre üsd bele a tojást.

Keverd össze, mintha csak rántottát csinálnál, majd lapátold hozzá a csirkés-hagymás keveréket. Ha ez kész, add hozzá a sós vízben megfőtt rizstésztát, és mindezt fűszerezd meg halszósszal, barna cukorral, aprított földimogyoróval és ízlés szerint chilivel. A mixet még egyszer keverd át, pirítsd meg, majd facsard rá a két lime levét. Mogyoróval és friss korianderrel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések