Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei narancsos-kakaós márványsüti: sokáig puha marad


A narancs és a kakaó együtt különösen finommá teszi az egyszerű kevert sütit, ami márványozva még ellenállhatatlanabb.


A narancs és a kakaó tökéletes párosítás: az egyszerű kevert tésztában is csodásak együtt. Ha narancslevet is teszel a sütibe, az a gyümölcs levétől finom szaftos lesz, és garantáltan nem szárad ki. A márványozás pofonegyszerű, mégis sokkal mutatósabbá varázsolja az édességet. Ne feledd, a sütési idő a forma nagyságától, vastagságától is függ. Ez a desszert egy forró téli ital mellé is kitűnő.

Hozzávalók 12 szelethez

👉 36 dkg liszt
👉 36 dkg cukor
👉 25 dkg vaj
👉 6 db tojás
👉 1.5 dl tej
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 db narancs
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a kétféle cukorral és a vajjal keverd jó habosra. Részletekben öntsd hozzá a tejet, a narancs levét, forgasd hozzá a reszelt narancshéjjal, a sóval és sütőporral vegyített lisztet is. Keverd csomómentesre a masszát. Ha túl sűrű, tejjel lazíts rajta kicsit! Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tészta felét.

A kakaóport dolgozd a maradék masszához. A tepsiben lévő tésztára öntsd a kakaós keveréket, majd villával jól kavard össze, azaz márványozd. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hústűt vagy hegyes kést a sütibe. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések