A mákos tésztájú, édes palacsintabatyuba csokis krém és banán is kerül.
A palacsintát számtalan módon kínálhatod, sósan, édesen, töltve - és extra kivitelben is. Már az is sokat dob rajta, ha a tésztába mákot keversz, a töltelékkel pedig még jobban lenyűgözhetsz bárkit. A csoki-banán párosításnak nehéz ellenállni. A tálalás sem lesz mindennapi, ha batyukat formázol a palacsintából!
Hozzávalók 10 darabhoz
A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 1.5 dl tej
👉 3 evőkanál mák
👉 2 db tojás
👉 1.5 dl szénsavas ásványvíz
👉 1 evőkanál étolaj
👉 1 csipet só
👉 1 db narancs vagy citrom a díszítéshez
👉 étolaj a sütéshez
A töltelékhez
👉 1 csomag csokis pudingpor
👉 4 dl tej
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 db banán
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a cukrot, az olajat, a tejet, a sót és végül a szénsavas vizet. Keverd simára a masszát. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlass el benne egy merőkanál tésztát, majd süsd aranybarnára a palacsinta mindkét oldalát. A maradék masszával is hasonlóan járj el.
A pudingport és a cukrot keverd el kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a csomómentesre elkevert pudingport. Főzd addig, amíg teljesen besűrűsödik, majd hűtsd ki. A palacsinta közepébe kanalazz pudingot, majd rakj bele egy-két karika banánt. Formázz a tésztából batyut, és fogd össze a narancs vagy a citrom héjával.
0 Megjegyzések