Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes krumplifőzelék rántás nélkül: így sokkal egészségesebb


A hagyományos elkészítés helyett most az egészségesebb, rántás nélküli változatot mutatjuk.


Mindannyiunk gyerekkori kedvence, a tejfölös krumplifőzelék az iskolai menzák egyik fontos eleme. Sokan viszont pont ott vesztették el lelkesedésük az ételért, amit most otthon új módon készíthetsz el. A rántás nélküli változat ráadásul egészségesebb is, és a lisztmentes diétákba is beilleszthető.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg burgonya
👉 2 dl tejföl
👉 2 darab babérlevél
👉 1 darab vöröshagyma
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Pucold meg a hagymát, és vágd finomra, majd párold puhára az olajon. Add hozzá a pirospaprikát, keverd össze, majd öntsd hozzá a felkockázott krumplit. Öntsd fel annyi vízzel, hogy pont ellepje, add hozzá a babérlevelet, sót, és főzd puhára. Most jön az újítás, a lisztes rántás helyett csak szedd ki a krumpli egy részét, törd össze, add hozzá a tejfölt, és az így kapott masszát add a többi krumplihoz. Ugyanolyan sűrű lesz, és a gyomornak is kevésbé megterhelő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések