A vajas, fokhagymás csirkemell krumplival pirul egy serpenyőben, és az egész viszonylag hamar készen is van.
Egy sietős estére nem is kell finomabb: a vajas alapon sülő, fokhagymával feldobott csirkemellkockák elképesztően puhák, omlósak. Ugyanabban a serpenyőben készítheted a húst és a köretet, így mosogatnivaló is kevesebb marad utána. Ha friss zöldfűszerekkel dolgozol, a megadott adagoknál egy kicsit többet használj belőlük.
Hozzávalók 4 személyre
👉 65 dkg csirkemellfilé
👉 65 dkg krumpli
👉 6 dkg vaj
👉 5 dkg fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 só
👉 bors
A páchoz:
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál chiliszósz
👉 0.5 dl szójaszósz
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd el a pác hozzávalóit: az olívaolajat, a chiliszószt, a szójaszószt, majd ebben forgasd meg a csirkekockákat. Hagyd őket pihenni a pácban, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A krumplit vágd vastagabb cikkekre. Ha vékony héjú fajtát használsz, meghámozni sem kell. Forró, sós vízben főzd őket elő nyolc perc alatt. Egy nagy serpenyőben olvaszd össze az olajat a vaj egyharmadával. Keverd hozzá a krumplit, és időnként megkeverve tíz perc alatt süsd őket aranyszínűre. Amikor már kívül ropogósak, belül puhák, vedd ki őket a serpenyőből egy tálra.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat. A csirkemellkockákat halászd ki a pácból. A levet tedd félre. A fokhagymát vágd szeletekre, add a csirkéhez, és így kevergesd őket együtt, amíg a hús átsül. Ekkor öntsd hozzá a visszamaradt páclevet. Szórd meg a zöldfűszerekkel, keverd hozzá a kisült krumplit, és néhány perc alatt főzd össze. Kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd utána, és szórd meg a tetejét szezámmaggal. Frissen tálald.
0 Megjegyzések