A gluténmentes, vegán nokedli készítésekor egyszerű elven helyettesítheted a tojást.
Akkor is finom nokedlit készíthetsz, ha vegán és gluténmentes étrendet követsz. Ennek a változatnak háromféle liszt az alapja, a tojást pedig könnyen helyettesítheted vízbe áztatott lenmaggal. Tökéletes köret zöldségpörköltek mellé.
Hozzávalók
👉 10 dkg csicseriborsóliszt
👉 10 dkg rizsliszt
👉 10 dkg kukoricaliszt
👉 3 evőkanál lenmag
👉 2.5 dl víz
👉 1 csipet kurkuma
👉 só
Elkészítés:
A lenmagot kávédarálón őröld meg. Önts fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és várj tíz-tizenöt percig, amíg zselés állagot vesz fel. Amikor ez megtörtént, a háromféle lisztet vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a kurkumát, a lenmagot, majd fokozatosan annyi vizet, amíg ruganyos, galuskaállagú tésztát kapsz. Egy lábosban forralj bő, sós vizet. Szaggasd bele a tésztát. Amikor feljön a víz tetejére, még főzd egy-két percig, majd szűrd le.
0 Megjegyzések