Az ünnepi lakomák után jólesik egy adag gyomorkímélő, sütőben sült fasírt.
A kalóriaszegény, sütőben sült fasírtgolyók zsemle helyett zabpelyhes alappal készülnek, és mivel nem bő olajban sülnek, a gyomrot is kevésbé terhelik meg. Készítsd csirke- vagy pulykahúsból, és ha intenzívebb ízeket keresel, adj hozzá adalékanyag-mentes házi Vegetát is!
Hozzávalók 4 személyre
👉50 dkg darált csirke- vagy pulykamell
👉5 dkg zabpehely
👉2 gerezd fokhagyma
👉2 evőkanál kókuszzsír
👉1 tojás
👉1 kis hagyma
👉1 teáskanál házi vegeta
👉1 teáskanál pirospaprika
👉só
👉bors
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt hagymát és fokhagymát, a tojást, a házi Vegetát, a pirospaprikát, a sót, a borsot. Kezdd el összegyúrni, közben kanalanként adagolj hozzá annyi zabpelyhet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Formázz belőle golyókat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben.
A kókuszzsírt olvaszd fel, és kenőtollal oszd el a fasírtgolyókon. Így szép fényesek lesznek. Told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg pirosra sülnek. Tálald friss salátával.
0 Megjegyzések