A sütőben sült édeskrumpli tökéletes esti nasi tévé elé vagy baráti beszélgetésekhez.
Ha valamilyen gyomorkímélő ropogtatnivalóra vágysz, a sütőben sült édeskrumplihasábok azonnal rabul fognak ejteni. Az elkészítése nagyon egyszerű, csak pucold meg, szeleteld fel, fűszerezd, és hagyd, hogy a sütő elvégezze a többi munkát. A szeletek egy kevés étkezési keményítőtől lesznek még ropogósabbak.
Hozzávalók 4 személyre
👉 3 édeskrumpli
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál étkezési keményítő
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 chili ízlés szerint
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. Egy tálban szórd meg őket füstölt paprikával, sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. Forgasd össze az olívaolajjal, végül a keményítővel. Így képződik majd ropogós kéreg rajta.
Az így előkészített szeleteket egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Told 220 fokos sütőbe 30 percre. Félidőben forgasd át, hogy egyenletesen piruljanak. Tálald tetszőleges mártogatóssal vagy rámorzsolt juhtúróval és lila hagymával.
0 Megjegyzések